Hoe bezuinigen op arbeidskosten in een kleine onderneming

Arbeidskosten maken een groot deel uit van het budget van elk klein bedrijf. Als je te veel of te weinig hebt, kan dat je resultaat schaden. Er zijn een aantal manieren om op arbeidskosten te besparen. Deze omvatten het gebruik van tijdelijke werknemers, het herzien van procedures en meer. Maar voordat u iets doet, moet u ervoor zorgen dat u de basis begrijpt.

Een goed tijdregistratiesysteem is bijvoorbeeld een must. Dit kan u helpen uw uitgaven te visualiseren en ervoor te zorgen dat u niet meer uitgeeft dan nodig is. Daarnaast kunt u ook technologie gebruiken om uw tijdregistratie te automatiseren. Op die manier kunt u het aantal uren dat uw personeel werkt beperken, waardoor uw totale arbeidskosten dalen.

Een andere goede manier om uw arbeidsefficiƫntie te verbeteren is door overwerk te vermijden. Hoewel sommige overuren onvermijdelijk zijn, kunnen ze snel oplopen wanneer u bezig bent met een groot project.

Een andere goede manier om uw arbeidskosten te verlagen is door werknemers incentives aan te bieden. Dit kunnen opleidingsbonussen of seminars zijn. Dit geeft uw werknemers de kans om nieuwe vaardigheden te leren en de productiviteit te verhogen. Het is ook een mooi gebaar om te betalen voor collegegeld of andere opleidingskosten.

Een gratis arbeidskostencalculator kan u helpen het exacte bedrag te berekenen dat u uw werknemers betaalt. U kunt het ook gebruiken om indirecte kostenbesparingsmogelijkheden te identificeren. Het is belangrijk om het totale bedrag aan loonbelasting, verplichte verzekeringen en werkgeversbijdragen te kennen. Wanneer u de exacte kosten van elke werknemer kent, kunt u verborgen overbestedingen opsporen en elimineren.

Ten slotte kan een goede tijdregistratie software het aantal uren dat uw personeel werkt automatiseren. Het kan ook waarschuwingen activeren als uw werknemer zijn of haar maximum aantal uren in een week nadert. Dit laat u weten of u over- of onderbezet bent, en het kan u helpen uw arbeidskosten te verlagen.

In dezelfde geest is het trainen van uw werknemers een geweldige manier om uw arbeidskosten te verlagen. Als u een nieuwe werknemer aanneemt, zorg er dan voor dat u tijd besteedt aan de opleiding. Het kan een paar weken duren voordat ze alle ins en outs van uw bedrijf kennen. Het beste is om ze te betrekken bij uw lopende projecten. Dit verhoogt de productiviteit en laat zien dat u hun werk waardeert.

Tot slot kun je ook een goede tijdregistratie-app gebruiken om ervoor te zorgen dat je niet te veel tijd op kantoor doorbrengt. Dit kan vooral gunstig zijn voor bouwvakkers. Als je het aantal uren dat je werkt niet bijhoudt, zul je niet kunnen zien waar je geld verliest.

Een goede tijd- en arbeidssoftware zal een groot verschil maken wanneer u probeert uw arbeidskosten onder controle te houden. Er zijn verschillende software oplossingen om uit te kiezen, zoals Excelforce en meer. De juiste software en servicepartner kunnen uw arbeidskosten binnen enkele dagen of weken verlagen.

De sleutel is het vinden van een oplossing die past bij uw behoeften. Een goede tijd- en arbeidssoftware is een must voor elk bedrijf dat zijn arbeidskosten onder controle wil houden.

Translated with DeepL

Scroll to Top