Training coachend leiderschap

Training coachend leiderschap

Coachende vaardigheden hebben als leidinggevende is heel erg belangrijk. Je wilt namelijk jouw team goed kunnen aansturen, zodat de processen in een onderneming verbeterd kunnen worden. Veel leidinggevende weten niet precies hoe dit werkt en zijn behoorlijk slecht in coachend leiderschap. Ze weten vaak niet hoe ze het personeel moeten motiveren, terwijl dit heel erg belangrijk is. Je wilt namelijk het meeste uit jouw personeel halen en dat doe je door het personeel te motiveren. Je kunt ze natuurlijk wel motiveren met een complimentje, maar er is nog veel meer. Met een training coachend leiderschap leer je hier veel meer over, ideaal toch?

Een training coachend leiderschap is perfect voor leidinggevende die niet goed weten hoe ze andere moeten coachen. Dit is namelijk ook erg moeilijk en coachen is op zich een vak apart. Ook is het van een groot belang dat je leer verantwoordelijkheid te geven en het te nemen wanneer het nodig is. Dit kunnen veel mensen niet en daarom kan het handig zijn om deze training te volgen. Wil jij weten wat je precies kunt leren? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat leer je tijdens een training coachend leiderschap?

Je leert natuurlijk heel veel tijdens een training coachend leiderschap en dat is ook de bedoeling. Je leert tijdens deze training vooral door te doen en dit betekent dat je veel in de praktijk bezig bent. Zo heb je meer inzicht over je eigen ingreep reflexen, die het leidinggeven een stuk makkelijker kunnen maken. Daarnaast leer je meer over de verschillende stijlen leidinggeven en wat deze precies doen. Je leert ook precies hoe je jouw coachende leiderschap mindset kunt inzetten om andere te stimuleren en meer verantwoordelijkheid te geven. Je leert met jouw coachvaardigheden meer uit jouw team te halen en dit ook toe te passen in verschillende gesprekken.

Het belangrijkste wat je kunt leren tijdens een training coachend leiderschap is dat je een klimaat kunt realiseren binnen een onderneming. Een klimaat dat waarin jouw medewerkers meer vertrouwen krijgen in jou. Dit is heel belangrijk en op deze manier kun je het maximale uit jouw team halen. Hierbij speelt effectieve communicatie een hele grote rol en is dit ook een onderwerp wat terug komt tijdens de training coachend leiderschap.

Inschrijven

Inschrijven voor een training coachend leiderschap is soms wel lastig. Het kost namelijk behoorlijk veel geld en je moet hier de juiste aanbieder voor vinden. Gelukkig is het geld geen groot probleem en je kunt hiervoor het STAP budget aanvragen. Op deze manier wordt duizend euro vergoed en moet je de rest zelf betalen. Vaak vinden werkgevers het erg fijn dat jij deze training volgt en wordt het meestal ook vergoed door de werkgever. Kijk op het internet naar verschillende aanbieders die deze training aanbieden. Een voorbeeld hiervan is Per4mance.nl. Vergelijk de aanbieders met elkaar en kijk of er nog een plekje over is. Vaak begint een training snel, maar soms is het erg druk en kan het meerdere maanden duren.

Scroll to Top